8 tips – Hvordan lykkes på sosiale medier

Husk, det finnes ingen fasit  – her gjelder det å finne ut hva som fungerer for akkurat din målgruppe. Med sine uendelige algoritme-endringer er det ikke alltid lett å holde seg oppdatert på hvordan man opptre for at det skal være større sannsynlighet for å lykkes på sosiale medier. Jeg har samlet noen generelle tips om hvordan lykkes på sosiale medier som jeg prøver å ha i bakhodet når jeg jobber med eller rådgir andre om sosiale medier.

Sett deg et mål

Hvorfor skal du være på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter eller Snapchat? Eksempler på mål du kan ha for sosiale medie-strategien kan være:

  • Økt salg av et produkt
  • Økt trafikk til hjemmeside
  • Økt engasjement med xx % over et år

Uansett hvilke mål du setter deg må du huske at ingenting skjer over natten og det tar tid å komme dit man vil. Mine tips er å ha tidsbegrenset mål som er målbart og realistisk.

Optimaliser profilen

Før du begynner å poste bør du optimalisere profilen/siden din. Bruk et profilbilde som representerer deg eller din bedrift og skriv en interessant informativ tekst om deg/bedriften din. Ikke glem å fylle ut åpningstider, hjemmeside og lignende om dette er relevant for deg.

Posteplan

Sett deg ned og planlegg engasjerende innhold. Med en posteplan kan man tidsinnstille innlegg og lettere kaste seg rundt og poste spontane innlegg ved endringer i markedet.

Post regelmessig

Det handler ikke nødvendigvis om å måtte poste ofte, men regelmessig. Sett opp en posteplan og planlegg hvor ofte du skal poste innlegg og hva du skal poste når.

Inspirere og engasjere

Hold deg til maks tre-fire temaer på innleggene dine, men det er selvfølgelig lov å poste en eller annen post i blant med noe som interesserer deg som er utenfor disse temaene.  Det er ikke alltid “produkt og pris” som fungerer best på sosiale medier, selv om en god miks selvfølgelig er lov. Ved å stille spørsmål til følgerne dine og opprette en dialog vil engasjementet øke. Mitt tips er å lage relevante poster som er delbare. I gjennomsnitt klikkes det «liker» 119,1 ganger per 1000 visninger av poster på Facebook. Det kommenteres 3,1 ganger, og deles 4,4 ganger. Vi er med andre ord mer tilbøyelige til å dele en post enn til å kommentere den.*

Innhold på ulike kanaler

Husk at innholdet du poster på de forskjellige kanalene skal være et supplement til hverandre. Det er viktig å ikke poste det samme i alle kanaler om du ønsker at folk skal følge deg flere steder, hvis følgerne dine finner det samme innholdet på alle kanalene, trenger de ikke å følge deg på mer enn èn.

Konkurrentene

Hva gjør konkurrentene dine? Det vil være en fordel å se hva andre i samme bransje gjør på sosiale medier, er det noe du kan la deg inspirere av eller kan du kanskje få et forsprang? Nå oppfordrer jeg ikke til å stjele innhold, men å henge med på trender og vite hva du kan tilby av tjenester og innhold som kanskje konkurrentene dine har glemt å tilby.

Fakta og tall

Det er viktig å analysere underveis, hva fungerer og hva fungerer ikke? Test alt! Innsikten til Facebook er gull verdt, selv om jeg gjerne skulle sett at de gav meg enda mer informasjon enn de gjør i dag. Likevel, bruk den! På Facebook sin sideinnsikt finner du blant annet rekkevidde for innlegg, engasjement, likerklikk, når tilhengerne dine er pålogget (denne kan si noe om når man bør poste innlegg), innleggstyper og hvilke innlegg som er populære hos konkurrentene du følger. Denne informasjonen legger et godt grunnlag for videre planlegging.

Avslutningsvis ønsker jeg å dele denne infografikken med interessant statistikk som jeg kom over:


Kilde-infographic: Sproutsocial
* Facebook-effekt 2016, Ståle Lindblad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *