Nyhetsbrev emnefelt - Susanne Vedvik

Nyhetsbrev – 5 tips for økt åpningsrate

Emnefeltet i et nyhetsbrev er din mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk av innholdet du ønsker å formidle. Et godt emnefelt vil gjøre at flere åpner e-posten og leser innholdet. Men hvordan kan du gå frem for å skapet et godt førsteinntrykk?

1. Vær kort og konsis

Emnefeltet skal kun inneholde det viktigste budskapet i nyhetsbrevet. I emnefeltet ser vi 55 tegn på desktop og 35 tegn på mobil, de første 10 tegnene er de viktigste. Nedenfor har jeg skrevet to eksempler på hvordan man kan formulere seg for å få det viktigste budskapet i et nyhetsbrev frem tidlig.

– Kjøp to varer og få -30 % på hele kjøpet!
– Få -30 % på hele kjøpet ved kjøp av to varer!

2. Ikke lov mer enn du holder

Emnefeltet skal reflektere innholdet i et nyhetsbrev, om innholdet ikke skulle leve opp til forventningene kunden får i emnefeltet er det en større sannsynlighet for at det blir trykket på “unsubscribe”. Et emnefelt som lover mer enn det holder vil kanskje føre til høyere åpningsrate, men færre klikk i selve nyhetsbrevet.

3. Ha en tydelig avsender

Man bør ha et tydelig avsendernavn og holde seg til dette for å skape gjenkjennelse, ønsker man å variere kan man bruke ansattnavn, f.eks “Per fra xx”. Men dette kan fort oppfattes masete og mindre seriøst enn bedriftens navn alene.

4. Presenter en løsning

Ved å presentere en løsning på kundebehov i emnefeltet, kan man lettere trigge til åpning av nyhetsbrevet. Hvis man ikke segmenterer før man sender ut et nyhetsbrev, kan man kjøre “safe” og bruke sesong og høytid for å skape relevans og interesse.

– Vi har smykkene til julebordet!
– Julegaver til hele familien!

5. Frist med tidsavgrenset tilbud

Ved å presentere tidsavgrensede tilbud oppfordrer man kunden til å ta en avgjørelse umiddelbart. Hvis man ikke har et tidsavgrenset tilbud er det en stor fare for at kunden åpner nyhetsbrevet og tenker at de skal lese det grundigere senere – for så at de glemmer det.

– 50 % på smykker til julebordet – kun denne helgen!
– Eksklusivt kundeklubbtilbud – kun 24 timer igjen!

Et godt førsteinntrykk er helt avgjørende for å få ut budskapet ditt, tråkker du feil kan nyhetsbrevet fort havne i søppelpost eller papirkurv. Jeg vil anbefale å alltid bruke god tid (kanskje til og med mest tid..) på emnefeltet og alltid A/B teste to emnefelt opp mot hverandre. Den beste måten å lære på er å teste, teste og teste og bruke lærdommen til å optimalisere nyhetsbrevet for hver gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *