Facebook algoritmer - Engasjement

Facebook algoritmer, engasjement

Nå har Facebook fått nok av spam innlegg i nyhetsfeeden, og spesielt innlegg som oppfordrer til likes, deling og kommentarer. I går annonserte Facebook at de ønsker å fokusere på å løfte autentisk engasjement og vil dermed strupe innhold med engagement baits fra og med denne uken. (Les: dette vil ikke gjelde innlegg hvor man spør om hjelp, råd eller anbefalinger – som for eksempel spørsmål om reisetips).

Denne taktikken som Facebook kaller engagement-bait kan være like irriterende som click-baits.

Engagement baits er når en bedrift/avsender oppfordrer brukere til å engasjere seg i innleggene. Dette er spesielt synlig i desember når det kjøres julekalender på Facebook.

Eksempler på “Engagement baits”:
“Tagg en som..”
“Lik om du er enig..”
“Stem med en reaksjon..”
“Fullfør setningen..”

Engagement baits har vært en finurlig måte å få økt engasjement og ekstra mye spredning på Facebook. Men nå som Facebook teamet har vurdert og kategorisert hundrevis av innlegg for at Facebook skal kunne oppdage ulike typer engagement baits, vil ikke disse triksene fungere like bra fremover. Innlegg som bruker engagement baits vil fremover bli vist mindre i Facebook sin nyhetsfeed.

Ingenting er bedre enn autentisk engasjement og vi heier på at Facebook vil vise ekte innhold, selv om dette vil gjøre hverdagen til oss rekkevidde-jagere enda litt hardere. Vi ønsker selvfølgelig så ekte engasjement som mulig og nå de riktige menneskene.

Les hele innlegget til Facebook her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *